Netwerkbijeenkomst: “EDI – European Digital Identity: Een online identiteit en regie op eigen gegevens”

Tijdens de netwerkbijeenkomst van woensdag 12 april, zal Ronald van der Let, een uitgebreide toelichting en inzage geven over het complexe, politiek geladen, maar bovenal maatschappelijk relevante, programma: Programma EDI-Stelsel NL. Dit programma is medio 2022 in het leven geroepen om de Nederlandse inrichting van het EDI stelsel te realiseren inclusief een voorbeeld wallet waarin jouw gegevens veilig kunnen worden opgeslagen en van waar uit je veilig jouw gegevens kunt delen. Sinds 1 januari 2023 wordt dit programma geleid door Ronald van der Let van Metis Network.

Je kunt en wilt steeds vaker zaken online/digitaal regelen. Denk aan het afsluiten van een hypotheek, regelen van studiefinanciering of het huren van een auto. Hierbij moet je digitaal identificeren en zaken over jezelf kunnen aantonen, zoals je diploma’s of rijbevoegdheid. Om dit betrouwbaar en gemakkelijk te kunnen doen wil de regering Nederlandse burgers en ondernemers gaan voorzien van een Digitale BronIdentiteit (DBI).

Dit is een door de overheid uitgegeven, erkende en in de wet- en regelgeving verankerde set van gegevens die vervolgens gebruikt kunnen worden in de publieke en private sector. Dit sluit aan bij het in het coalitieakkoord geformuleerde doel om burgers een online identiteit en regie op hun eigen gegevens te geven.

Duur   : 15.00 – 20.00
Waar  : Down Under
Adres : Ravensewetering 1, 3439 ZZ Nieuwegein

7 april 2023
Frans Waller