Yelda Aydogdu: “Ik hou mezelf aardig staande tussen al die mannen”

In onze interview serie “vertel eens….”, zetten we de mensen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben een gesprek met Yelda Aydogdu. Yelda is binnen Metis IT verantwoordelijk voor het HR & Office management en vormt daarmee het kloppend hart van het team. Daarnaast ondersteunt zij de professionals van Metis Network op administratief vlak. Ze is gestart in het begin van de coronapandemie en in “no time” gegroeid tot een van de fundamenten waarop Metis verder kan bouwen.

Kun je wat over jezelf vertellen; wie ben je, waar houd je je op dit moment mee bezig?
Ik ben 26 jaar oud en heel kort geleden voor de wet getrouwd met mijn wederhelft. Binnenkort verhuis ik naar ons nieuwe huis in Rotterdam. Ik kijk daar erg naar uit. Momenteel ben ik in mijn vrije tijd alleen maar bezig met de verbouwing van ons huis en de voorbereidingen voor mijn bruiloft. Je kan je voorstellen dat dat heel intensief is. Op het werk gaat het goed. Ik zorg er voor dat de motor blijft draaien. Het is erg afwisselend werk en ik raak bijna alle bedrijfsvoering delen aan. Dat maakt het voor mij, als bedrijfskundige heel leuk om te doen.

Hoe heb jij de coronapandemie ervaren, je eerste werkdag was toch meteen de eerste “lock-down” dag van Nederland? Heeft het je werk veranderd?
Mijn eerste werkdag was inderdaad een beetje anders dan je zou hebben verwacht. Toen ik net in dienst kwam was er sprake van de  eerste echte “lock-down” en iedereen moest thuis werken. Ik ben precies één dag op kantoor geweest, om vanaf dat moment meteen vanuit huis te gaan werken. Ik vond het eerlijk gezegd best wel lastig, omdat ik op afstand ingewerkt moest worden en echt helemaal van buiten kwam. Metis IT was voor mij een volledig nieuw bedrijf in een tak van sport waar ik ook niet eerder in had gewerkt. Even schakelen dus. Toch vind ik dat mijn directe collega’s Frans en Erwin mij er goed doorheen hebben geholpen. Vanaf dag 1 voelde ik mij welkom èn op mijn plekje binnen Metis IT. Ik moet wel zeggen, dat ik het nu nog veel leuker vind, nu ik echt op locatie werk en regelmatig alle collega’s kan zien en spreken. Het is een erg informeel bedrijf, een goede mix van zakelijk en gezelligheid. Momenteel ben ik (nog) de enige vrouw binnen Metis IT. Het mogen er best meer worden, dus “IT” dames waar zijn jullie? Maar ondanks mijn unieke positie, hou ik mezelf aardig staande tussen al die mannen.

Hoe kan je het HR-management van Metis IT beschrijven, wat maakt dat aantrekkelijk voor je collega’s en jouzelf?
Wat ik binnen Metis IT fijn vind, is dat heel veel zaken echt goed zijn geregeld. Er is goed over nagedacht, niet te complex en daardoor laagdrempelig voor iedereen. Alles is hier bespreekbaar, we houden nou eenmaal niet van “in beton gegoten structuren” en er wordt ook echt op diverse niveaus aandacht besteed aan de medewerkers. Het is een menselijk bedrijf. Vanuit mijn rol als HR- en Officemanager probeer ik alles eraan te doen dat de zaken soepel en compleet verlopen voor medewerkers en het management. Gelukkig sta ik er niet alleen voor, maar samen met Frans, Erwin en onze “Community Manager” Arent Kranstauber hebben wij alles behoorlijk goed onder controle. We weten wat we aan elkaar hebben en iedereen staat ook voor elkaar klaar.

Wat zou jij graag willen bereiken bij en met Metis IT?
Zelf heb ik Officemanagement en Bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Binnen Metis IT ben ik aansluitend begonnen als Officemanager en binnen een korte tijd heb ik ook HR-taken overgedragen gekregen. Mijn doel binnen Metis IT was voldoende vertrouwen en ontwikkeling te creëren om verder te kunnen groeien binnen het bedrijf. Verder heb ik gezien hoe Metis IT binnen de 2 jaar dat ik er nu bij ben harder is gaan groeien. Graag wil ik die groei ambitie samen met het Management Team voortzetten en verder ontwikkelen, zodat we samen met tevreden medewerkers nog meer mooie en uitdagende projecten kunnen uitvoeren.

24 mei 2022
Frans Waller