Inleiding

vRealize Log Insight biedt een realtime log management platform voor VMware. Met Log Insight is het mogelijk om vanuit verschillenden bronnen logging te verzamelen en deze te analyseren. Log Insight is zelflerend in het groeperen van meldingen, waardoor meldingen overzichtelijker worden en het mogelijk is om doormiddel van deze logging nog sneller problemen op te lossen. Log Insight kan gemakkelijk worden geüpgraded doormiddel van het uploaden van PAK files. Deze PAK files zijn bij VMware te krijgen als je hier voor gemachtigd bent. Het is mogelijk om vanaf versie 2.0.x direct te upgraden naar de nieuwste versie 2.5. Vanaf eerdere versies moet eerst worden geüpgraded naar versie 2.0. In deze blog wordt stap voor stap uitgelegd hoe Log Insight geüpgraded kan worden naar versie 2.5.

Voorbereidingen

Voor een succesvolle upgrade, zijn de volgende voorbereidingen nodig:
 • Maak een snapshot van de huidige vRealize Log Insight appliance.
 • Zorg voor een gebruikersaccount met voldoende rechten om de upgrade uit te voeren. Dit kan het standaard admin account zijn of een gebruiker met de Super Admin rol binnen Log Insight.
 • Download het PAK bestand van de bijhorende versie waarnaartoe ge-upgrade moet worden.

Het upgradeproces

Het upgraden van Log Insight kan gedaan worden via de webbrowser. Onderstaande stappen beschrijven dit proces:
 1. Log in op de webinterface van vRealize Log Insight.
 2. Klik in de rechterbovenhoek van de interface op het icon met de drie liggende streepjes en kies voor Administration.
 3. Kies vervolgens onder het kopjes Management voor Appliance.
 4. Klik op de knop Upload PAK
 5. Selecteer het juiste PAK bestand waarmee de upgrade uitgevoerd moet worden.
 6. Klik op Upgrade.
 7. Er wordt nu een waarschuwing getoond. Door nog een keer op Upgrade te klikken wordt deze melding geaccepteerd.
 8. Het upgrade proces wordt gestart.
 9. Zodra het upgrade proces is voltooid wordt dit aangegeven. Klik op OK.
 10. Het upgrade proces is voltooid.
Zodra het upgrade proces is voltooid, kan gebruik worden gemaakt van de nieuwe versie van vRealize Log Insight. Binnen Log Insight is er een mogelijkheid om gebruik te maken van Content Packs. Het kan zijn dat na een upgrade deze content packs ook ge-upgrade moeten worden. Of er een upgrade beschikbaar is, kan worden gezien in de Content Marketplace. Deze is te benaderen door te klikken op het icon met de drie liggende strepen en dan te kiezen voor Content Packs. Nadat het upgradeproces volledig is voltooid en er geen fouten zijn geconstateerd kan het snapshot worden verwijderd die in het begin is gemaakt. Doordat er op deze appliance veel log bestanden worden verzameld is het aan te raden hier niet te lang mee te wachten.