Sponsoring olympische droom

Laila & Bjarne, Nacra 17

Wij vinden dat wij met onze kennis, kunde en dienstverlening mensen moeten ondersteunen. Inhoudelijk doen wij dit met IT infrastructuren, vol met passie en deskundigheid. Vanuit dezelfde passie geloven wij er in om juist ook jonge talenten te ondersteunen om hun dromen te verwezenlijken. En als het dan ook nog eens een heel technisch sport is zijn we natuurlijk helemaal enthousiast.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer zijn 2 jonge talenten die heel gemotiveerd zijn om een medaille te halen in Parijs 2024. Zij zeilen in de mixed Nacra17 klasse. Een zeer sportieve klasse van catamarans die soms aan de wind en meestal voor de wind foilen. Ze zweven dan met hoge snelheden boven het water. Deze spectaculaire boot maakt het een fascinerende en ook zeer technische en complexe klasse die ook nog eens gaaf is om te zien.

Wij zijn super trots dat wij Laila en Bjarne kunnen sponsoren en dat we ze daarmee helpen hun droom te verwezenlijken. De komende jaren zijn we hun sponsorpartner en zullen we ze actief volgen en ondersteunen waar mogelijk.

Over Laila

Laila, een 21-jarige gedreven Friezin uit Grou, is sinds haar jeugd bezeten van wedstrijdvaren. Ze is gestart in de Optimist, daarna heeft ze laser en nacra 15 gevaren, en sinds 2019 de Nacra 17. Laila heeft een duidelijk doel voor ogen: samen met haar zeilmaat Bjarne tot de beste van de wereld willen behoren. Laila is de stuurvrouw van de boot. Naast het zeilen heeft zij ook succesvol haar bachelor Integrale Veiligheidskunde afgerond.

Over Bjarne

Bjarne, een 19-jarige bachelor student Politicologie, is van jongs af aan gek op zeilen. Net als Laila ook gestart in de Optimist en daarna samen in de Nacra15 klasse successen geboekt. Bjarne is bemanning en staat zijn mannetje. Gezamenlijk heeft hij met Laila hetzelfde doel: “We willen tot de beste van de wereld horen en in Parijs een medaille halen.” Bjarne komt uit Giethoorn en studeert in Leiden aan de Rijks Universiteit Leiden.

Over Nacra 17

De Nacra 17 is een catamaran van 17 voet (5,25 meter), en is bedoeld voor een bemanning van twee. Zowel aan de wind als voor de wind wordt met een dubbele trapeze gevaren. Kromme zwaarden zorgen voor stabiliteit en een opwaartse lift. In mei 2012 koos de ISAF de Nacra 17 uit als wedstrijdboot voor het onderdeel catamaran gemengd op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De duo’s moeten bestaan uit één man en één vrouw.