Interview

Automatiseren van beheertaken betekent betere dienstverlening.

In onze interview serie “vertel eens….”, zetten we de mensen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben een gesprek met Mitch Kalf. Mitch is begin dit jaar bij Metis IT gestart en heeft er zin in.

Kun je wat over jezelf vertellen; wie ben je, waar houd je je op dit moment mee bezig?

Ik ben Mitch Kalf, 32 jaar oud en woon in Hellevoetsluis samen met mijn verloofde en zoon van 4 jaar. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met 3D ontwerpen en printen, laser graveren en snijden. Dit doe ik met veel plezier. Het is een beetje uit de hand gelopen hobby, die nu eigenlijk wel de status “professioneel” heeft. Daarnaast vind ik het leuk om, met lekker weer, met mijn zoon te gaan vissen. (Vis-) water genoeg bij ons op en rondom het eiland.

Wat betekent systeembeheer voor jou en wat wil je daarmee bereiken?

Ik zie het als het ontzorgen van de organisatie. IT moet doen waarvoor het is bedoeld; mensen en processen ondersteunen. Professioneel en zorgvuldig systeembeheer, zowel traditioneel als ook in een DevOps vorm is daarvoor essentieel. Wat ik vooral wil en doe is steeds meer taken automatiseren. Door het automatiseren van het beheer krijg je een veel betrouwbaardere dienstverlening met een voorspelbare kwaliteit. Dat is winst voor de gebruikers en tijdswinst voor je zelf, waardoor je meer aandacht kan geven aan ontwikkeling en vernieuwing.

Waar ben jij momenteel mee bezig, kan je daar wat over vertellen?

Momenteel ben ik in afwachting van de uitslag van mijn veiligheidsonderzoek, dat noodzakelijk is, om te kunnen starten met mijn opdracht bij een uitdagende rijksdienst. Daardoor heb ik momenteel de ruimte en tijd om veel te onderzoeken, te leren en mijn certificaten bij te werken. Zo heb ik dan ook in de afgelopen tijd 3 certificeringen van Microsoft mogen halen en de volgende staat alweer in de planning! Ik vind het cool dat Metis IT daar ruimte voor geeft, ik heb dat wel eens anders mee gemaakt.

Waarom ben jij naar Metis IT overgestapt?

Door het persoonlijke bericht van Arent was mijn interesse gewekt in Metis IT. Toen ik op gesprek kwam, leek het alsof ik al op mijn plek was. Een goed laagdrempelige sfeer, geen poespas, een echt leuke club van vakidioten, die er heel veel voor over hebben om voor hun klanten mooie opdrachten te realiseren. Dit maakte mijn beslissing om voor Metis IT te gaan werken gemakkelijk en ik ben nog steeds blij met deze keuze!

Wat zou je nog graag willen bereiken samen met Metis IT?

Dat we nog veel mooie opdrachten mogen uitvoeren die technisch uitdagend zijn, waardoor er meerdere expertises nodig zijn. Opdrachten waar we de klanten echt mee helpen en waar ik samen met anderen mijzelf ook verder in kan ontwikkelen.