Interview

We zijn een menselijk bedrijf.

Met de interview serie “vertel eens….”, zetten we de mensen van en achter de schermen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben we een gesprek met Erwin Westein. Erwin heeft in 2006 gezamenlijk met Richard van Driel het bedrijf Metis IT opgericht. Sindsdien is Metis IT geleidelijk aan gegroeid en heeft het een duidelijke positie in de markt verworven als onafhankelijke kennispartner op het gebied van IT-infrastructuur.

Kun je wat over jezelf vertellen; wie ben je, waar houd je je op dit moment mee bezig?

Ik ben 42 jaar, en woon al geruime tijd in het levendige centrum van Delft. Na jarenlang het werk als consultant te hebben gecombineerd met de dagelijkse leiding van Metis IT, ben ik sinds kort full time algemeen directeur. Vanuit die rol, sta ik dagelijks paraat om gezamenlijk met mijn team (account-, HRM-/office- en communitymanager) de operationele zaken in goede banen te leiden en heb ik de tijd en ruimte gecreëerd om ook de sturing voor de wat langere termijn goed in te richten. Ook houd ik mij bezig met de besturing van Metis Network, een samenwerkingsverband van zelfstandige professionals. Voor een bedrijf als Metis IT, waar kennis en kunde van consultants essentieel is, vind ik het heel belangrijk om goed aan te blijven sluiten aan de laatste (technologische) markt ontwikkelingen. En zo mogelijk daarin zelfs vooruit te lopen in het toepassen daarvan.

Waarom ben jij samen met Richard Metis IT begonnen, wat wilde je er mee bereiken?

Wij wilden graag als onafhankelijk consultants zelf onze klussen verwerven en uitkiezen om zo meer uitdaging en plezier in het werk te krijgen. Niet meer gebonden zijn aan wat de leverancier voorschreef dat wij moesten adviseren, maar juist echt objectief advies geven aan klanten. We zijn initieel gestart zonder hele duidelijke doelen. De groei ging de de eerste jaren organisch, een beetje “zwaan kleef aan”. Maar al snel begonnen we toch meer doelgericht het bedrijf vorm te geven, met altijd een duidelijk oog voor onze kernkwaliteiten: onafhankelijke adviseurs, trotse techneuten met lef om nieuwe technologie te omarmen. Momenteel zijn we met bijna 30 consultants en bedienen we een aantal vooraanstaande bedrijven en overheden. We zijn trots op waar we staan en kijken enthousiast uit naar de verdere ontwikkeling de komende jaren.

Wat is het meest bijzondere of meest interessante wat jij wilt delen, wat karakteristiek voor Metis IT is?

Metis IT is een menselijk bedrijf in al haar doen en laten. Onze consultants vormen de basis van onze dienstverlening en zijn de ruggengraat van het bedrijf. Ook in onze commerciële aanpak is de menselijke maat van belang. Het gaat om de relatie, de resultaten en de verantwoordelijkheid die wij graag willen nemen en ook krijgen. Wij werken op basis van vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid als teams met elkaar samen om zo voor onze opdrachtgevers de beste dienstverlening rondom IT-infrastructuur te kunnen realiseren.

Metis IT doet ook aan sponsoring, o.a. Kimberley Bos en nu Laila van der Meer en Bjarne Bouwer, waarom doen jullie dat eigenlijk?

Wij vinden dat wij met onze kennis, kunde en dienstverlening mensen moeten ondersteunen. Inhoudelijk doen wij dit met IT-infrastructuren, vol met passie en deskundigheid. Vanuit dezelfde passie geloven wij erin om juist ook jonge talenten te ondersteunen om hun dromen te verwezenlijken. En als het dan ook nog eens een heel technisch sport is zijn we natuurlijk helemaal enthousiast. Tot aan de Olympische Spelen van 2022 in Bejing hebben we dit voor skeletonster Kimberley Bos gedaan, met als resultaat dit jaar een fantastische bronzen medaille op de Olympische Spelen. Nu stappen we weer vol enthousiast in een nieuw avontuur met de Nacra 17 zeilers Laila & Bjarne. Wij geloven in hun kunnen, genieten van hun enthousiasme en denken dat zij minstens net zo succesvol kunnen worden als Kimberley.

Wat zou je nog graag willen bereiken samen met Metis IT?

Ik zou Metis IT de komende jaren nog wat verder willen laten groeien om zodoende nog meer flexibiliteit in onze teams te creëren, waarmee wij onze dienstverlening verder kunnen uitbreiden en verdiepen. Wij willen daarmee ook een werkgever zijn waarbij zowel jonge talenten kunnen starten en groeien als meer senior consultants worden uitgedaagd in interessante en complexe projecten.