Interview

Wij doen hier alles samen, iedereen kent en helpt elkaar!

In onze interview serie “vertel eens….”, zetten we de mensen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben een gesprek met Julien Anthony. Julien is één van de toonaangevende consultants in Nederland op het gebied van End User Computing. Julien maakt sinds 2020 onderdeel uit van het team van Metis IT.

Kun je wat over jezelf vertellen; wie ben je, waar houd je je op dit moment mee bezig?

Ik ben geboren in Den Haag in het mooie jaar 1976. Mijn ouders zijn beide van Curaçao en ik ben opgegroeid en nog steeds woonachtig in Zoetermeer. Ik ben de trotse vader van twee prachtige jongens en getrouwd met Charony. Ik ben gek op het IT vak en laat mensen graag zien wat er allemaal op werkplek gebied mogelijk is. Daarnaast hou ik van vernieuwingen en innovatie, sparren met collega’s, leer graag nieuwe dingen en deel met alle plezier mijn ervaringen.

Momenteel ben ik bezig met Microsoft Azure, Office 365 i.c.m. Citrix en de laatste tijd verdiep ik mij in een aantal digital workspace management oplossingen om zo een complete én optimale workspace te kunnen verzorgen voor onze klanten.

Wat betekent End User Computing voor jou, wat wil je daarmee bereiken?

Voor mij is End User computing (EUC) een term die verwijst naar de technologieën die gebruikt wordt om apparaten, applicaties en gegevens te implementeren, beheren en beveiligen die gebruikers nodig hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren. Belangrijke componenten van EUC zijn voor mij: fysieke en virtuele desktops, laptops en mobiele telefoons, waarbij elk verschillende technologieën omvat. Waar ik bij het ontwikkelen van EUC vooral naar streef, is een zo’n groots mogelijk gebruikersgemak en -tevredenheid van de gekozen oplossing. Immers, het gaat uiteindelijk om de “end user”, de gebruiker, die staat voor mij bij al mijn oplossingen centraal.

Wat is de meest bijzondere of meest interessante opdracht die jij hebt gedaan en waarom?

Oei, dat is een lastige vraag, ik heb heel veel interessante of bijzondere opdrachten gedaan. Een drietal (virtuele) desktop migratieopdrachten zijn voor mij het meest bijzonder geweest. Bij het Ministerie van Algemene Zaken kreeg ik voor het eerst het vertrouwen om als project lead aan het migratie WinXP desktop project te werken. Het was voor mij enorm uitdagend en leerzaam. Ik vond het geweldig leuk. Als tweede denk ik aan mijn periode bij de Tweede Kamer der Staten Generaal. Hier begon mijn eerste Citrix Virtual Desktop project. Als Product Manager was ik bij alle fasen betrokken. Super interessant om te doen én ik heb er veel opgestoken. De laatste die ik wil noemen was bij de Nationale Politie. Een complexe organisatie met zeer grote gebruikersaantallen en zo divers in alle opzichten! Hier heb ik drie projecten gedaan, veelal het opstellen van ontwerpen (HLD’s en LLD’s), het bouwen van de eerste versie en dan overdragen aan beheer. Alle genoemde projecten hebben me verder gevormd en laten ontwikkelen. Daar ben ik alle drie de organisaties en vooral ook mijn toenmalige project collega’s zeer dankbaar voor.

Wat vind jij aantrekkelijk aan het werken bij Metis IT?

De professionaliteit en kennis. Gezelligheid binnen Metis IT speelt hierbij een grote rol en dat is er zeker. Jezelf kunnen zijn en blijven, vrijheid en verantwoordelijkheid in een goede balans Ruimte voor ontwikkeling en sparren met collega’s. Dit maakt Metis IT voor mij aantrekkelijk om voor te werken. Wij doen hier alles samen, iedereen kent en helpt elkaar!

Wat zou je nog graag willen bereiken samen met Metis IT?

Behoren tot één van de top consultancy bureaus op het gebied van desktop en infrastructuur security. Een echt kennishuis waar klanten graag naar toekomen voor advies en de realisatie van projecten. We hebben de juiste mensen en de de juiste ervaring en daar mogen we best trots op zijn!