Joey Den Boer: “gebruikers blij maken en uitdagende vraagstukken aangaan, daar hou ik van”

In onze inspirerende interview serie “Vertel Eens…” is het vandaag tijd om Joey den Boer in de spotlights te zetten. Sinds januari dit jaar maakt Joey deel uit van het dynamische team van Metis IT. Met zijn bruisende energie en servicegerichte instelling past hij perfect in zijn rol als beheerder binnen het team van Metis IT. Wij zijn erg benieuwd naar Joey’s ervaringen als lid van ons team.

Laten we beginnen met je beter te leren kennen. Wie ben je, waar kom je vandaan en wat houdt je bezig buiten je werk?

Ik ben Joey den Boer, een 29-jarige enthousiasteling, en ik woon in het prachtige Brabantse dorpje Zevenbergen. Naast mijn werk in de IT vind ik het heerlijk om allerlei klusjes aan te pakken en anderen te helpen. Verder breng ik graag tijd door met een gezellige groep vrienden, waarbij we gedurende het jaar regelmatig naar concerten en festivals gaan. In de zomermaanden zoek ik altijd het zonnetje op. Je kunt me dan vinden bij het nabijgelegen buitenzwembad of ontspannend op een terrasje.

Wat betekent IT-Support voor jou en wat hoop je ermee te bereiken?

Ik raak enorm enthousiast van het ondersteunen van mensen en het beheren van IT-omgevingen. Problemen oplossen, gebruikers blij maken en uitdagende vraagstukken aangaan, daar hou ik van. Als er een complex probleem is waar een klant tegenaan loopt, duik ik er graag volledig in. Ik werk gestructureerd en systematisch, waarbij ik op zoek ga naar de oorzaak, gevolgen en oplossingen. Als ik er zelf even niet uitkom, raadpleeg ik graag mijn collega’s en andere bronnen. Ik ga altijd tot het uiterste.

Het constant leren van nieuwe methoden en inzichten om systemen te beheren, zorgt ervoor dat ik scherp blijf. Het geautomatiseerd beheren van IT-omgevingen wordt steeds belangrijker voor onze opdrachtgevers. Telkens het wiel opnieuw uitvinden kost onnodig veel tijd. Door taken te automatiseren, winnen we niet alleen aan efficiëntie, maar ook aan kwaliteit. Immers, geautomatiseerde beheertaken leveren voorspelbare resultaten op en zijn niet onderhevig aan menselijke fouten. Ik zie het als mijn belangrijke taak om herhalende taken zoveel mogelijk te automatiseren.

Waarom heb je voor Metis IT gekozen en wat maakt Metis IT zo bijzonder?

Ik was al een tijdje op zoek naar een volgende stap in mijn carrière, aangezien ik bij mijn vorige werkgever geen verdere groeimogelijkheden had. Een goede vriend van mij werkt al enige tijd bij Metis IT en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Zonder zelfs maar een woord met iemand van Metis IT gewisseld te hebben, was ik al enthousiast door zijn verhalen. Vanaf het eerste moment voelde ik meteen een klik en toen ik aangaf dat ik graag wilde groeien, was het antwoord direct: “Dat gaan we doen!”. Sinds 1 januari maak ik deel uit van de Metis IT-familie. Wat me vooral aanspreekt bij Metis IT is het gevoel van samenhorigheid. De consultants hebben een schat aan kennis en ervaring, elk met hun eigen specialiteit, waardoor we snel kunnen schakelen met de juiste specialist.

Waar ben je het meest trots op en waarom?

Ik ben ontzettend trots op mijn vermogen om mijn positieve energie en enthousiasme over te brengen op de klant. Door mijn sociale instelling ben ik in staat om op een laagdrempelige manier informatie en problemen te achterhalen. Deze informatie vertaal ik naar een passende oplossing voor de klant, waardoor mijn positieve energie en enthousiasme duidelijk zichtbaar zijn zodra het probleem is opgelost of het vraagstuk een passende oplossing heeft gekregen.

Wat zou je graag willen bereiken samen met Metis IT?

Bij Metis IT krijg ik de kans om de groei te realiseren die ik voor ogen heb. Hierbij ligt de focus op certificering en het opdoen van ervaring. Door gebruik te maken van de kansen die Metis IT mij biedt, kan ik mezelf verder ontwikkelen. Uiteindelijk is mijn doel om implementaties en beheer te verzorgen voor de klanten van Metis IT, met een specifieke focus op het implementeren van een deployment-omgeving voor kleine tot middelgrote organisaties, waarbij ik gebruik maak van tools zoals MDT, SCCM en Intune. Vervolgens kan ik deze omgeving samen met andere beheerders gaan beheren.

Als ik denk aan mijn toekomst bij Metis IT, zie ik mezelf groeien, uitdagingen aangaan en waardevolle bijdragen leveren aan onze klanten. Metis IT is de perfecte plek voor mij om mijn passie voor IT-ondersteuning ten volle te benutten en mijn carrière naar nieuwe hoogten te tillen. Ik ben enthousiast en klaar voor de reis die voor ons ligt!

24 mei 2023
Frans Waller