Interview

Ik leg de lat hoog voor mezelf.

“In onze interview serie “vertel eens….”, zetten we de mensen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben een gesprek met Hicham Benouari. Hicham is nog niet heel lang bij Metis IT in dienst, maar de samenwerking met hem gaat toch al weer een stuk verder terug in de tijd. Wij zijn benieuwd hoe Hicham het ervaart om deel uit te maken van Metis IT.

Even warmdraaien; wie ben je en wat doe je zoal buiten je werk?

Mijn naam is Hicham Benouari, ik ben 35 jaar, gelukkig getrouwd en heb 2 jongens. Als ik niet aan het werk ben of thuis met mijn gezin tijd aan het doorbrengen ben, ben ik wel vaak te vinden in een sportschool of sportzaal. Ik ben een fanatieke basketballer en een heb een passie voor fitness. Naast sporten geniet ik van reizen en de wijde wereld ontdekken. Verder heb ik ook een liefde voor bordspellen. Van een avondje een uitdagend spel spelen, gezellig met een drankje er bij en leuk gezelschap, kan ik enorm genieten!

Waarom heb je voor Metis IT gekozen en wat maakt Metis IT zo bijzonder?

Metis IT kwam toevallig op mijn pad. Ik was niet opzoek naar ander werk of een andere werkgever, maar door een kennismakingsgesprek werd ik toch wel heel geïnteresseerd in deze bijzondere club. Ik vond (en vind) de schaal van Metis IT, de manier van hun aanpak en het werk zeer interessant. De vrijheid krijgen om zelf te bepalen wat je wilt gaan doen in een kleine groep is echt geweldig. Nu ik er ook iets meer dan een maand daar werk, heb ik echt het familiegevoel gekregen wat ik tot nu toe niet heb gevoeld bij mijn vorige werkgevers. Voor mij is het ook een plus dat het heel dicht bij mijn woonplaats Spijkenisse is.

Welke ontwikkelingen zie jij momenteel bij HCI-leveranciers èn wat kunnen we daarmee bereiken voor onze klanten?

Hyper-converged infrastructure (HCI) biedt al jaren een aantal voordelen zoals: betaalbaarheid, schaalbaarheid en relatief eenvoudig te realiseren en te beheren oplossingen. HCI vereenvoudigt het beheer, consolideert resources en verlaagt de kosten door computer-, opslag- en netwerkbronnen te combineren in één systeem. HCI integreert ook de infrastructuren voor servers, storage en netwerken en biedt een goedkope, schaalbare en eenvoudige oplossing. In de afgelopen periode heeft HCI bewezen zeer betrouwbaar te zijn, wat ervoor zorgt dat de ontwikkelaars bij de HCI-leveranciers zich beter hebben kunnen concentreren op het uitbreiden van de diensten er omheen. Als ik Nutanix als voorbeeld neem; daar hebben ze zich eerst op de “core” diensten geconcentreerd, dat is hun OS (AOS), UI en Hypervisor (AHV). Nadat de “core” diensten volwassen genoeg waren, hebben ze zich gestort op een verbreding van essentiële diensten, zoals: een geïntegreerde file systeem en netwerk segmentatie. Vervolgens heeft de ontwikkeling bij Nutanix zich geconcentreerd op SaaS diensten en naadloze integratie met Cloud. Binnen Metis IT hebben we de beschikking over een zeer brede, diepgaande IT infrastructuur kennis en een dijk van een ervaring van niet alleen Nutanix, maar ook andere “moderne” HCI platformen, leveranciers, partijen, methodieken, zoals: SimpliVity, Cohesity, VMware, Azure, Containers, Automation, enz. Hierdoor zijn wij zeer goed in staat mooie en passende oplossingen te realiseren voor klanten, al dan niet in opdracht van, of in de gedaante van een leverancier. Wij hebben het vermogen de kennis te combineren en te integreren. Het gaat er bij ons om dat we de klanten de beste oplossing kunnen bieden, dat is ons werk.

Waar ben jij het meest trots op en waarom?

Oef, dat vind ik een lastige vraag. Ik ben niet zo snel trots of tevreden over mijn werk, ik leg de lat hoog voor mezelf en als ik er ben, denk ik…. We kunnen nog wel hoger. Maar goed, de laatste tijd probeer ik steeds meer te kijken en te waarderen wat ik persoonlijk heb bereikt op werkgebied. Dan zie ik dat ik stappen maak, mezelf continue aan het ontwikkelen ben en daar ben ik wel trots op ja. Ik word en ben ook trots met hoofdletters, als ik een prachtig eindproduct aan de klanten oplever en ze zichtbaar blij zijn met het eindresultaat en tevreden over mijn werkzaamheden. Uiteindelijk doe ik het daar voor.

Wat zou je graag willen bereiken samen met Metis IT?

Ik wil het begrip HCI naar een ander niveau willen brengen. Voor mij zou het logisch zijn dat Metis IT, naast al haar andere kennis en aandachtsgebieden, onbetwist op nummer 1 staat als HCI kennis bolwerk. Het zou mooi zijn, dat als klanten, collega’s uit het vak, de bekende HCI leveranciers, partners van HCI oplossingen, enz., gelijk denken aan ons: Metis IT, die moet je kennen, daar moet je zijn, die hebben er verstand van….. Dit wil ik o.a. gaan doen in een paar stappen: 1. Persoonlijk wil ik mijn kennis zo doende op een hoog niveau krijgen dat ik over meerdere HCI-oplossingen (van verschillende leveranciers) mee kan praten en ook kan bepalen wat het beste past bij de klant. 2. Ik wil connecties opbouwen in de wereld van HCI om zo meer klanten en partners aan Metis IT te binden. 3. Perfect passende oplossingen te realiseren bij en voor klanten. “the proof of the pudding” is immers “in the eating”…. Leuk.. Ik heb er zin in.