Interview

Ik hoop het verschil te maken in effectiviteit en werkplezier voor gebruikers van IT.

Met de interview serie “vertel eens……”, brengen we de mensen van en achter de schermen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben we een gesprek met Daan Zegelaar. Daan is een autoriteit op het gebied van hoogbeveiligde IT infrastructuren, binnen zijn loopbaan heeft hij diep met zijn enkels in de modder gestaan en die ervaring neemt hij mee in zijn ontwerpen die hij als IT architect realiseert.

Vertel eens…., wie ben je, waar houd je je op dit moment mee bezig?

Mijn naam is Daan Zegelaar, ik ben woonachtig in Ridderkerk en ik heb een inmiddels 3 maanden oude dochter met mijn vriendin. Dan is ook meteen duidelijk wat ik momenteel met mijn vrije tijd doe, haha! Op dit moment ben ik in afwachting van een screening voor een nieuwe opdracht op het gebied van IT infra bij een extra beveiligde klant. In de tussentijd werk ik aan een presentatie voor kantoor en probeer ik mijn kennis op het gebied van architectuur nog wat te vergroten en een extra certificering te behalen.

Wat betekent IT Infrastructuur architectuur voor jou, wat wil je daarmee bereiken?

Ik ben mijn loopbaan in de IT begonnen op een servicedesk en heb me in de loop van de tijd opgewerkt en geschoold als IT infrastructuur architect. Tijdens mijn werkzaamheden met de eindgebruikers heb ik regelmatig ervaren dat de geboden IT infrastructuur niet (perfect) aansloot bij de bedrijfsprocessen. Hierdoor raakten medewerkers gefrustreerd en werden optimale resultaten niet gehaald. Door de IT beter aan te laten sluiten op de klantvraag hoop ik een verschil te kunnen maken in zowel de effectiviteit, als het werkplezier voor de medewerker, zie bijvoorbeeld ook mijn recente publicatie hierover.

Wat is de meest bijzondere of meest interessante opdracht die jij hebt gedaan en waarom?

Ik heb bij een klant tot twee maal toe een “green field” virtualisatieplatform mogen bouwen. Dit was zeer interessant en leerzaam. De eerste keer was het ontwerp al grotendeels gemaakt en was het vooral een kwestie van implementatie, de tweede keer was er minder voorwerk gedaan en kon ik mijn eerder opgedane kennis benutten om een succesvol virtualisatieplatform te ontwerpen en implementeren.

Wat vind jij aantrekkelijk aan het werken bij Metis IT?

Het fijne aan werken bij Metis IT is dat er ruimte is de klant te adviseren wat de beste oplossing is voor de klant. Je kunt altijd eerlijk zijn in je adviezen naar de klant toe, aangezien er geen commissie aan Metis IT wordt betaald door leveranciers. Daarnaast is de sfeer tussen de eigen werknemers ( en directie) goed, je werkt bij een detacheerder, maar hebt toch een leuke, gezellige thuisbasis met kundige collega’s die altijd klaarstaan voor advies. Ook zijn er ruime mogelijkheden op het gebied van opleidingen/cursussen/certificeringen.

Wat zou je nog graag willen bereiken samen met Metis IT?

Ik zou het erg leuk vinden een mooi groot IT infra-project uit te voeren, van begin tot eind, inclusief ontwerp én implementatie, met een volledig uit Metis IT medewerkers bestaand team, waarbij wij dus alle benodigde disciplines zelf invullen. Ik reken een team met enkele Metis Networkers als aanvulling natuurlijk ook goed.