Interview

Een blije klant is de beste klant die je kan hebben.

In onze interview serie “vertel eens….”, zetten we de mensen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben een gesprek met Andy van der Waal. Andy maakt al enige tijd deel uit van Metis IT en is vanaf zijn eerste dag direct in één van onze beheerteams ingezet. Andy is zowel bij zijn collega’s als onze opdrachtgevers een graag geziene en deskundige beheerder. De laatste tijd is hij vooral actief bij het Scheepvaartmuseum en bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur in Amersfoort.

Kun je wat over jezelf vertellen; wie ben je, waar houd je je op dit moment mee bezig?

30 jaar geleden ben ik ter wereld gekomen in Gouda. Hier woon ik nog steeds en met heel veel plezier. Ik ga er graag op uit met vrienden en familie en kan enorm genieten van sociale activiteiten en gezelligheid. Daarnaast voetbal ik graag en ga ik regelmatig naar de Kuip om Feyenoord te zien spelen. Een top club met een leuke sfeer! Sinds kort heeft een nieuwe sport mijn hart veroverend, Padel. Lekker intensief en laagdrempelig, dit doe ik met een groepje vrienden.

Wat vind jij leuk aan het “beheren van de IT” bij je klanten en wat wil je daarmee bereiken?

De meeste energie haal ik uit het bedenken van creatieve oplossingen voor de klant en het voorkomen van (potentieel) herhalende issues. Ik vind het fijn om de gebruikers te ondersteunen, collega’s te helpen en zichtbare resultaten te boeken. Een blije klant is de beste klant die je kan hebben en daar ga ik voor. De medewerkers van de klanten waar ik zit, komen bij mij met allerlei uiteenlopende vragen. Van relatief eenvoudige zaken, zoals: een account unlocken of een wachtwoord aanpassen, tot aan migratie issues naar MS Teams, inrichten van een Asset Management Tool of complexere server gerelateerde problemen.

Waar ben jij momenteel mee bezig, wat vind je daarin bijzonder en kan je daar wat over vertellen?

Ik ben op dit moment werkzaam voor 2 opdrachtgevers, die zeer verschillend zijn. Zowel in bedrijfsproces, locatie en omgeving. Dat is lekker afwisselend en daagt mij uit. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, ligt op een super mooie locatie en heeft een hele andere techniek en dynamiek dan de Rijksinspectie Digitale infrastructuur (RDI) te Amersfoort.

Bij de RDI vallen de verantwoordelijkheden nogal uiteen. We zorgen met een klein team voor alle IT support in de breedste zin des woords en zijn daarnaast verantwoordelijk voor het systeembeheer van de gehele omgeving. Denk daarbij aan taken zoals: monitoring, rapporteren, changes, lifecycle management, problem- en issuemanagement. We houden de systemen up-to-date en optimaal beschikbaar voor de gebruikers.

Bij het Scheepvaartmuseum is mijn hoofdtaak het inrichten van de Topdeskomgeving. Het leuke hieraan is dat je met verschillende partijen binnen de organisatie aan tafel zit, om hun wensen te bespreken en deze wensen uit te laten komen. In dit geval gaat het om een Assetmanagement, gebruikersoverzichten en automatische processen. Het eindresultaat is bijna daar en ik kan niet wachten om dit te presenteren voor deze fijne en bijzonder klant. Hiernaast heb ik geholpen met het herstructureren van de dagelijkse IT support. Met mijn ervaring uit vorige opdrachten heb ik hier een goed onderbouwde visie op ontwikkeld. Dit heb ik voor hun uitgewerkt passend op hun specifieke situatie als ook toegepast in diverse door mij opgestelde handleidingen.

Wat is de meest uitdagende opdracht die jij hebt gedaan en waarom?

Tijdens een opdracht bij een dienst binnen de Rijksoverheid had mijn team de taak om ongeveer 200 werkstations, beeldschermen en accessoires  te vervangen en deze te voorzien van de nieuwste software. Voor het vervangen van de werkstations hadden we drie dagen de tijd. De gebruikers moesten hier zo min mogelijk last van hebben.

We hebben vooraf de software op de werkstations gezet, zodat we dit niet achteraf nog hoefden te doen en we de gebruikers nog een keer moesten storen. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de werkstations direct werden herkend binnen het netwerk. Dit scheelde voor ons een hoop tijd en uiteindelijk hebben we dit met het team binnen de drie dagen tot een goed einde gebracht. Dat gaf uiteraard een goed gevoel en het succes hebben we samen met de opdrachtgever gevierd (met taart). Ik ben hier best trots op en ben ook erg blij dat de klant, de gebruikers, de mensen zichtbaar tevreden waren met het resultaat.

Wat vind jij aantrekkelijk aan het werken bij Metis IT?

Voordat ik bij Metis IT terecht kwam heb ik bij verschillende detacheerders gezeten. Dit waren redelijk grote organisaties. Binnen deze organisaties had ik het gevoel een nummertje te zijn en voelde ik mij soms niet gehoord. Bij Metis IT telt iedereen mee en hebben we een fijn HR-team en leuke collega’s, waarbij je altijd terecht kan. Daarnaast werk je met een persoonlijke coach, een “mentor”, die met je meedenkt en samen met jou een toekomstplan maakt. Wat ik uiteraard niet mag vergeten te noemen zijn de vaak leerzame Metis IT middagen en de leuke uitjes die we als bedrijf doen. Hierdoor voelt het allemaal een stuk persoonlijker.

Wat zou je nog graag willen bereiken samen met Metis IT?

Metis IT zorgt voor handvatten die ik graag aan wil grijpen. De komende tijd ga ik mij richten op het behalen van verschillende certificaten en wil ik mijn expertise uitbreiden binnen de opdrachten. Uiteindelijk zou ik mijzelf zo willen ontwikkelen dat ik breder inzetbaar ben voor de klanten van Metis IT. Èn we elkaar daarin helpen dit te bereiken.