Netwerk bijeenkomst 20 April 2022: Digitalisering in het mobiliteitsdomein

Op 20 april 2022 vindt de netwerk bijeenkomst “digitalisering in het mobiliteitsdomein” plaats bij Wings op Schiphol Oost. Tijmen van Heukelingen zal die op die avond een presentatie verzorgen over de manier waarop hij dit project heeft aangepakt. Het project is een gevolg van de afspraken die in 2018 zijn gemaakt tussen het Rijk en de Regionale overheden om verdere stappen te nemen op het gebied van digitalisering van overheidsdata in het verkeer- en vervoerdomein. Hiervoor is een plan van aanpak geschreven wat er toe moet leiden dat in 2023 90% van vooraf benoemde verkeersdata-items, de zogenaamde data top-15, op orde is.

In de presentatie zullen de valkuilen en successen aan bod komen die we bij deze zeer uitdagende opgave zijn tegengekomen en hebben omzeild en gerealiseerd. Het project kent vele stakeholders, zoals: Ministerie van infrastructuur en waterstaat (opdrachtgever), het Nationaal Dataportaal wegverkeer (NDW), Rijkswaterstaat, Provinciale bestuurders, Regionale data teams, Wegbeheerders, Matrixian, Service Huis Parkeer en Verblijf (SHPV), Google, Flitsmeister, Waze, Beroeps en plezier scheepvaart en de Nood en hulpdiensten. Je kan voorstellen dat het afstemmen, blijven communiceren en afspraken maken en die weer monitoren veel aandacht nodig heeft.

De netwerk bijeenkomsten worden exclusief verzorgt door en voor zelfstandige professionals van Metis Network. Zou je daar ook bij aanwezig willen zijn, of heb je belangstelling om aan te sluiten bij Metis Network, vul dan je gegevens in. We kijken uit naar je komst.

Meer over Metis Network

  • Metis Network gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens.

7 april 2022
Frans Waller