Interview

Van technisch puzzel werk in Azure word ik blij.

In onze interview serie “vertel eens…..” zetten we de mensen van Metis IT in de schijnwerpers. Deze keer hebben we een gesprek met Jordy Langermans. Jordy heeft bij Metis IT zijn HBO System & Network Engineer afstudeerstage doorlopen en is aansluitend in dienst getreden als consultant. Zijn focus ligt op Azure Cloud. Momenteel is Jordy ingezet als Azure Cloud Engineer bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Kun je wat over jezelf vertellen: wie ben je, wat doe je naast je werk?

Ik ben 25 jaar en kom uit Brabant, momenteel ben ik druk bezig met de verbouwing van mijn eerste huis. Zodra dat klaar is, ga ik samenwonen met mijn vriendin. Daarnaast ben ik een groot voetbal liefhebber. Ik speel graag zelf en ook de derde helft. Ik houd van gezelligheid en leuke uitjes met familie en vrienden.

Wat vind jij het allerleukste in je werk?

Waar ik echt heel blij van word, is dat ik zichtbaar mensen kan helpen. Bijvoorbeeld bij het omzetten van een functionele vraag naar technische requirements en daarna de oplossing daadwerkelijk realiseren en zien dat het werkt. Ik geniet er dan van dat ik de klanten ècht heb kunnen helpen, dat zij door kunnen met hun werk. Ja, en het werken met Azure natuurlijk, sparren over inhoudelijke techniek met mijn collega’s en het samenwerken.

Waar ben je, in je huidige opdracht vooral mee bezig?

Bij mijn huidige opdrachtgever, het Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam), sta ik aan de lat om te zorgen dat de Azure infrastructuur stabiel blijft draaien. Het havenbedrijf is midden in een transitie om de gehele IT operatie ten aanzien van Azure onder te brengen bij een externe partij. Dat brengt net wat meer uitdagingen mee. Immers de overdracht moet soepel verlopen, maar de ontwikkelingen/ vernieuwingen gaan gewoon door. Dat betekent nog even net wat extra alerter zijn, en dat past mij goed. Het havenbedrijf is overigens een erg fijne opdrachtgever, in het begin zat ik hier samen met een collega van Metis IT, dat was prettig instromen. Het team waarin ik werk vind ik fijn, mensen met een goede inhoudelijke kennis, lekker resultaat gedreven en ook sociaal en gezellig. Dat is ook belangrijk.

Wat zou jij willen bereiken met en bij Metis IT?

Ik heb het erg naar mij zin bij Metis IT. Het is een leuke club van techneuten die allemaal er voor gaan om klanten en elkaar echt te helpen. Hoewel wij bij verschillende klanten werken, kan je altijd je collega’s raadplegen. Wat ik met Metis IT wil bereiken is dat we samen nog beter onze klanten kunnen ondersteunen. Maar ook dat ik me verder lekker kan door ontwikkelen in mijn rol als Cloud Engineer. Op de wat langere termijn wil ik graag als Azure Cloud Architect mooie en uitdagen projecten doen.